Лекоатлети се събират в Койнаре
Лекоатлети се събират в Койнаре / Dariknews.bg

XІX лекоатлетически крос "Митето" ще се проведе в Койнаре под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Инициативата ще се състои на 17 септември от 10.00 часа, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ Плевен. Гости на събитието ще бъдат още инж. Пламен Тачев, народен представител и Иван Новкиришки, областен управител на Плевен.

До сега заявка за участие са дали над 200 състезатели. Клубът е основан през 1993 г, редовен член на Българската федерация по лека атлетика с 32-ма картотекирани състезатели, участва във всички състезания от държавния спортен календар на БФЛА във всички възрастови групи.

Клубът организира лекоатлетически пробези в памет на уважавания учител и тренъор Димитър Върбанов - Митето още от своето създаване. Всяка година състезанието преминава на все по-високо ниво и всяка година има международно участие. Клубът развива главно средни и дълги бягания, има много държавни шампиони през годините. Миналата година състезанието бе под патронажа на инж. Пламен Тачев народен представител в 41 -то НС от ПП "ГЕРБ".

По време на визитата си в Койнаре Цецка Цачева ще открие обновения градски парк. Паркът е направен по проект «Озеленяване и възстановяване на зона за отдих", който е част от Националната кампания на Министерство на околната среда и водите, «За чиста околна среда" на тема «Обичам природата - и аз участвам".  

Проектът обхваща територия от 5.500 дка. Възстановени са алеите, градинските бордюри, тревните площи, два фонтана. Изградени са кът за отдих, множество пейки, а територията на парка е облагородена с нови групи иглолистни и широколистни дървета.