Кметът на Плевен, общински съветници и кметове на кметства положиха клетва
Кметът на Плевен, общински съветници и кметове на кметства положиха клетва / dariknews.archive

"Вярвам, че всеки от вас ще подходи към задълженията си с осъзната отговорност и воден от принципите за гражданско и политическо достойнство ще отстоява интересите на общината, населеното място и най-вече на хората". Това каза областният председател на Плевен Ралица Добрева в обръщение към всички общински съветници и кметове на кметства при встъпването им в длъжност.

Кметът на Плевен общински съветници и кметове на кметства положиха клетва
netinfo

Тя изрази надежда, че всички в своите решения ще се ръководят от една цел: развитието на общината и добруването на нейните жители.

Първото заседание на новия общински съвет в Плевен беше свикано от областния управител. На него присъстваха новоизбраните общински съветници, новият кмет на Плевен Георг Спартански, кметове на кметства в областта, представители на ОИК и граждани, както и зам.-областните управители Красимир Иванов и арх. Бойко балтаков.

Преди началото на първото заседание всички нови избраници на местната власт в Плевен положиха клетва.

Кметът на Плевен общински съветници и кметове на кметства положиха клетва
netinfo

Клетва положи и новият кмет на Плевен Георг Спартански, след което му беше връчена кметската огърлица от областния управител Ралица Добрева.

Кметът на Плевен общински съветници и кметове на кметства положиха клетва
netinfo

"Съзнавам, че пътят не е лек. Искам да го извървим заедно с гражданите на Плевен, защото този огромен кредит на доверие, който получихме от гражданите на Плевен задължава. Това е една много голяма отговорност и едновременно с това и тежък товар на обществени очаквания, които нямаме право да пропилеем", каза новият кмет на Плевен Георг Спартански.