КАТ засилва контрола по празниците
КАТ засилва контрола по празниците / netinfo

Един човек е убит, 5-ма са тежко ранени – от тях един е с опасност за живота, и 18 са леко ранените при станалите 19 тежки пътнотранспортни произшествия на територията на Плевенски регион. Това сочи статистиката на ОДП Плевен за периода от 11 април до края на месеца.

Загиналият е 16-годишно момче. Катастрофата стана на 14 април около 23.30 часа в село Брегаре, момчето е пътувало в лек автомобил „Ауди”, чийто шофьор се е движил с несъобразена с пътните условия скорост на мокра настилка.

През периода пътните полицаи са установили 1 251 нарушения по Закона за движението по пътищата. Най-много от тях – 904, са за превишена скорост, следвани от неползването на предпазни колани и каски – 168. 64 са били заловените неправоспособни водачи, предимство не са спазили 44, технически неизправни са били 31 автомобила, а 21 от констатираните нарушения са за шофиране след употреба на алкохол.

Във връзка с празниците служителите от „Пътна полиция” при ОДП Плевен предупреждават, че ще активизират контрола за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и шофирането от неправоспособни водачи. Органите на реда призовават за толерантност на пътя и спазване на скоростните режими.