jon4ev
jon4ev / dariknews.archive
На проведено заседание на Общинската Конференция на БСП – Плевен на 9-ти август 2019 г. е издигната кандидатурата на Илиян Славейков Йончев за кандидат за кмет на Община Плевен. Това информираха от Общинската организация на БСП в Плевен.
Илиян Йончев е роден на 11.03.1976 г. в Плевен, завършва “Езиковата” гимназия в родния си град, след което се дипломира в СУ„ Климент Охридски”, със специалност право и специализации по „правораздаване” и „международно право и международни отношения”. Има магистратура по здравен мениджмънт от МУ Плевен. От 2005-та година работи в МУ-Плевен, като в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти”. Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013-08.2014 г. и три мандата заместник председател на Общинската организация на БСП-Плевен. Президент на Ротари клуб Плевен Центрум  2016-2017.
Владее четири езика.
На заседанието на Общинската Конференция на БСП-Плевен е утвърден и водачът на листата съветници на Общинската организация на партията в града – Свилен Маринов Атанасов – председател на ОбС на БСП.