Група, продавала чужди имоти, застава пред Окръжен съд Плевен
Група, продавала чужди имоти, застава пред Окръжен съд Плевен / Дарик Плевен

Няколко мъже застават пред Темида в Плевен, срещу тях от днес тръгва мега дело за продажба на чужди имоти. Делото е огромно като обем, заседания са насрочени за 7 и 8 февруари, а като свидетели са призовани 76 човека. Обвиняеми са Георги Г, роден 1985 година, от Плевен; Мартин И, роден 1987 година, от София; Васил П., роден 1970 година, от София и Даниел Я., роден 1987 година, от София. Групата продавали чужди имоти в Плевенско като представяли пред купувачите фалшиви скици и документи за собственост, така стопани на ниви в Загражден и Шияково открили впоследствие, че вече не са собственици на земите.

Обвиненията по делото срещу мъжете са за съставянето на неистински документи, за използването на тези документи и за заблуда на купувачите, като са продавали чужди земи, за които продавачите твърдели, че са техни. В резултат на това има причинени сериозни имотни вреди. Престъпленията са извършвани от юни 2008 год. до лятото на следващата година.

Георги Г. е без мярка за неотклонение, разследването е приключило в негово отсъствие. Мартин И. е бил задържан под стража в периода от 7 юли до 17 август 2009 година. В момента е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2 000 лева. На Даниел Я. е наложена подписка, а Васил П. е без мярка за неотклонение. В момента той изтърпява наказание „лишаване от свобода" в затвора във Враца.