ГЕРБ обеща подкрепа на с. Бохот в Бюджет 2009
ГЕРБ обеща подкрепа на с. Бохот в Бюджет 2009 / netinfo

Областното ръководство на ПП ГЕРБ се е срещнало с жителите на село Бохот, което е с най-малко усвоени средства за миналата година сред всички населени места в общината. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата са обсъдени проблемите на местните жители и как те биха могли да бъдат решени с формирането на Бюджет 2009.

По данни на ГЕРБ през 2008 г. за селото са били предвидени 337 481 лв., а са получени с 47 000 лв. по-малко, което поставя Бохот на последно място по усвоени средства в общината.

Като главен свой проблем жителите на с. Бохот са посочили множеството кражби и несигурността. Те са се оплакали и от понижаването на изкупителната цена на житото, което през 2007 г. е струвало 50 ст. за килограм, а през 2008 г. е изкупувано за 20 ст.

Кметът на селото е изразил недоволство от неизпълнено обещание за ремонт на кметството и е добавил, че в селото има нужда от ремонт на осветлението и улиците, а също така и повече средства за почистване.

Жителите на Бохот открито са заявили, че не искат да има ново коалиционно правителство и подкрепят ГЕРБ заради желанието да сформират самостоятелно правителство.

Представителите на ГЕРБ са дали обещание да положат максимални усилия за помогане на селото при формирането на Бюджет 2009.