Фондация Грижа за здравето провежда здравно изложение
Фондация Грижа за здравето провежда здравно изложение / archive.dariknews

На 4 юли в началото на парк "Кайлъка" в Плевен ще проведе здравно изложение, в което безплатно за гражданите ще бъдат извършени измервания на кръвно налягане, на сърдечен пулс и функционално изследване на сърдечно-съдова система, измерване на жизнена вместимост - обем и еластичност на белите дробове, измерване на тегло, ръст, мазнини в теглото, както и измерване на кръвната захар. Ще бъде извършван и релаксиращ масаж.

По време на изложението, което ще е с надслов „Профилактиката - по-добра от лечението", организаторът - Фондация „Грижа за здравето" ще проведе представяне на основните принципи на здравословен живот. Гражданите ще имат възможност за консултации с лекари специалисти.

Изложението бъде открито на 4 юли от 16:00 в началото на парк "Кайлъка", където ще бъдат разположени осем щанда, в които ще се извършват различните видове измервания и изследвания.
Здравното изложение ще предложи и здравна литература - брошури и дипляни, които насочват към по-здравословни навици и напомнят за осемте фактора, отговорни за здравето - добра храна, движение, вода и чист въздух, слънчева светлина, не на отровите, почивка и добро настроение.

Също на 4 юли специално за децата на Плевен, фондацията предвижда „Детска здравна къща", която ще бъде разположена до фонтаните в централната част на Плевен. По един занимателен начин за децата, под формата на игри, те ще прекарат приятни минути с обучени специалисти.