Емил Шукин е победител в третия турнир за купа Евроинс в Плевен
Емил Шукин е победител в третия турнир за купа Евроинс в Плевен / netinfo

Емил Шукин спечели третия турнир от веригата за купа "Евроинс" в Плевен, който се организира от СКШ "Плевен ХХІ", съобщиха от клуба. Турнирът събра 29 участника в "А" група и 13 деца от 6 до 9 години в "Б". В състезанието се включиха шахматисти от Плевен, София, Ловеч и Червен бряг, сред които държавните шампиони за тази година Петър-Делян Шентов /8г, от ЦСКА/ и Васил Кръстев /16г. от "Плевен ХХІ"/.

Шукин се наложи убедително с 5,5 точки, като спечели 5 победи и направи едно реми - с 14-годишния Анатоли Атанасов. Втори е Мартин Дяков с 5 точки. Трето и четвърто място делят Анатоли Атанасов /победител до 14 години/ и Дарио Дерешки, който взе приза за състезатели до 12 години. Наградата за ветерани спечели Антон Тончев с 4 точки, при 10-годишните първа е Гергана Димитрова с 2,5 точки.

В генералното класиране за купа "Евроинс" преди последния турнир за годината води Мартин Дяков с 53 точки, следван от четирима представители на клуба-домакин - Анатоли Атанасов с 48, Михаил Николов с 47, Иван Гарнизов и Кристиян Янков с по 46.

При малките шахматисти в "Б" група победител стана Божидар Иванов, който е с максимален резултат - 7 точки от 7 партии. Той получи наградата си - луксозна енциклопедия, лично от гм Валентин Йотов. Втора е Виктория Хицовска, третото място взе Румен Кънчев.