/ Община Плевен
Проектът „Научна монография Михаил Грънчаров - Историческият музей и музейно дело в Плевен 1903-1978” в памет на проф. М. Грънчаров /1949-2009/, е единственият подаден и класиран в първата сесия от Раздел III на Културния календар на Община Плевен за 2019 год.

Зам.-министър Таня Михайлова участва в граждански диалог на тема образование (СНИМКИ)

Кандидат е Регионалният исторически музей, проектът е събрал 372 точки от максималните 450. Това е всъщност последният труд на проф. Грънчаров преди кончината му, затова остава неиздаден, обясни Стефка Григорова, началник на отдел „Култура” в Община Плевен.

Научната редакция на труда е на проф. Вера Бонева. Тиражът на изданието ще е 1 000 бр., които ще бъдат изпратени на институции, библиотеки и музеи в страната. Такава специализирана литература се издава рядко, за нас е още по-важна, защото изследва мястото на плевенските музеи в музейната мрежа като цяло. Затова е очаквана с нетърпение от цялата музейна колегия в страната, добави г-жа Григорова.

Георг Спартански посети една от устойчивите чуждестранни фирми в Плевен

Срокът за изпълнение на класираните в първата сесия проекти от Раздел III на Културния календар е 31 юли. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за втората сесия е 31 май, срокът за разглеждане на предложенията е 20 юни. Одобрените трябва бъдат изпълнени най-късно до 15 декември.