Две години условно за водач, причинил смърт на пътя и избягал от местопроизшествието
Две години условно за водач, причинил смърт на пътя и избягал от местопроизшествието / dariknews

С присъда от 26 юни 2014 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия В.К.К. за виновен в това, че на 5 ноември 2012 г. около 17:50 часа на второкласен път Плевен - Ловеч, на 10-ти километър, при управляване на МПС собственост на П.И.К. от гр. Плевен, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на С.П.П. - на 21 години от София, като след извършване на деянието водачът избягал от местопроизшествието. За извършеното, В.К.К. е осъден на две години лишаване от свобода.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от две години, считано от влизане на присъдата в сила. Съдът е отложил изпълнението на наложеното на подсъдимия В.К.К. наказание от две години „Лишаване от свобода", в размер на две години за срок от три години от влизане на присъдата в сила.
Освен това подсъдимият ще трябва и да заплати направените по делото разноски.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Припомняме, че по повод инцидента от 5 ноември 2012 г., полицията призова гражданите за съдействие за откриване на шофьора, избягал от местопроизшествието, минути след което тежко пострадалият 21-годишен младеж почина в линейката на път за болницата.