/ iStock/Getty Images
Днес е крайният срок за онлайн кандидатстване за обявените места за предварителен прием на курсанти и студенти във Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски", съобщават от висшето училище.

Срокът бе удължен заради пандемията от COVID-19. Кандидатите могат да подадат документи чрез приложение в сайта на учебното заведение.

За учебната 2020/2021 са обявени шест авиационни военни специализации за курсанти и четири инженерни специалности за цивилни студенти с инженерни специалности.

Кандидатите за курсанти избират от следните специализации: Летец-пилот; Ръководител на полети (Щурман-управление на въздушното движение); Летателни апарати и авиационни двигатели; Летищно осигуряване; Авиационно въоръжение; Навигационни, комуникационни и информационни системи.

Кандидатите са студенти и имат възможност да учат в специалностите: Авиационна техника и технологии; Автоматика, информационна и управляваща техника; Авиационна електроника; Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение.

С цел облекчаване условията за прием, екип на ВВВУ "Георги Бенковски" разработи и реализира платформа за онлайн провеждане на изпитите, припомнят от висшето учебно заведение.
БТА