pleven
pleven / dariknews.archive
„Поставихме си задача да имаме поредица от мероприятия, които най-точно да отразят нашата същност като гимназия и учебно-образователна институция, която се стреми по най-добрия начин да отговори на нуждите на новото време“.

С тези думи директорът на ДФСГ“Интелект“ в Плевен Емил Райков започна представянето на програмата по отбелязването на 27-та годишнина от създаването на плевенската гимназия, която само след дни ще изпрати повече от 100 абитуриенти, завършили специалности като "Икономическа информатика", "Банково дело", "Икономика и мениджмънт" и "Счетоводна отчетност", по които в момента се обучават повече от 500 възпитаници на елитното плевенско училище.

27-та годишнина на ДФСГ Интелект ще бъде отбелязана с поредица от прояви, които ще започнат на 9-ти май с инициативата „Интелект в управлението и бизнеса“. На 10 май ще се проведе друга запазена марка на училището - „Панаир на бизнес проектите“.
Кулминацията ще бъде на 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, когато наред с празничните мероприятия, които ще се проведат във всеки клас, ще се състои и изпращането на Випуск 2017 от над 100 младежи.

„Повече от 95 % от учениците, които завършват ДФСГ“Интелект“ в Плевен, продължават образованието си в страната и в чужбина, като за съжаление малцина от тях се връщат в България и повечето от тях остават в столицата“, отбеляза директорът Емил Райков.
Той допълни, че с цел подобряване на условията в ДФСГ“Интелект“, това лято със съдействието на Община Плевен предстои да се реализира голям проект за 1,5 млн лева, с който ще се извърши хидро- и топлоизолазия, както и газификация на сградата на училището .