Децата от НУ Патриарх Евтимий засадиха дървета в двора на училището
Децата от НУ Патриарх Евтимий засадиха дървета в двора на училището / parkstroj

4 дървета засадиха децата от НУ "Патриарх Евтимий" в Плевен. Инициатива е във връзка с отбелязването на Деня на Земята, а дърветата са осигурени от "Паркстрой". Всяка година в училището тази дата е съпътствана от различни прояви за опазване на природата и околната среда.

"Трябва да се държим като стопани на Земята, която е нашият дом и да се грижим за нея" - с тези думи се обърна към учениците кметът на Плевен Георг Спартански.

Децата от НУ "Патриарх Евтимий" засадиха дървета в двора на училището
netinfo

Завършващият випуск четвъртокласници подариха на по-малките специално взета от тях бреза, която r засадиха в двора на учебното заведение. "Това вече ще става всяка година" - каза Рени Кръстева, директор на училището и обясни, че екологичното възпитание на децата е водещо в работата на педагогическия състав. За празничния ден бе подготвена и специална програма - с песни, лазарки и учебни часове на открито.

Общинското дружество "Паркстрой" вече има осъществени няколко съвместни проекта с НУ"Патриарх Евтимий". Малчуганите се обучават в зелената класна стая, радват се на беседката, а новите дървени фигури красят с цъфнали цветя зелените площи.

"Паркстрой" осигури и 4 колоновидни туи на НУ "Отец Паисий" в Плевен. Засаждането им в училището бе част от днешните инициативи по повод Деня на Земята. Туите са около 12-годишни и са високи над 2 метра.