Деца от Колорит получиха още три награди
Деца от Колорит получиха още три награди / netinfo

Три деца от арт-школа “Колорит”са получили награди за високи отличия на тържествена церемония в Министерство на културата. Те са победители от конкурса за рисунки, организиран от Международната детска асоцияция IKA. В него са взели участие най-известните детски школи за изобразително изкуство от Япония и България.

Темата, по която са рисували децата е била “Обществото на XXI век”. В международната изложба в галерия “Средец” в София, организирана от IKA, Посолството на Япония у нас и Посолството на България в Япония, са показани 30 избрани творби на деца от Япония и 18 на българчета. Изложбата е организирана в рамките на Дните на японската култура в България. Наградените със Сертификат на победителите за доброто им представяне в конкурса плевенски деца са 17-годишната Силвия Банкова, за живописната творба “Мома с птици” и 12-годишния Пламен Николаев за рисунката “На кладенеца”.

Специалната награда на японската телевизия “Токай”- Похвална грамота, е присъдена на 14-годишната Виктория Анастасова за творбата “Българска невеста”.