Цветан Антов – Бюджетът за спорт трябва да се увеличи
Цветан Антов – Бюджетът за спорт трябва да се увеличи / abv.pleven

Бюджетът за спорт в община Плевен трябва да се увеличи. Това заяви пред представители на спортната общественост кандидатът за кмет на Плевен от АБВ Цветан Антов.

Въпреки „усилията“ на последните двама кметове на общината, спортът не само оцелява, но и успява да живее, каза Антов. Той добави, че Плевен е един от малкото градове в страната, където спортните обекти са дадени на клубовете и издръжката им е тяхна грижа.

„Състоянието на спортните бази е ужасяващо. Не е нормално децата да тренират на минусови температури, да падат мазилки и да текат покриви“, каза Цветан Антов.

Пред спортисти, треньори и председатели на клубове той заяви позицията си как могат да се променят нещата към по-добро. „В Плевен през последните години са влезли над 200 млн.лева, но това не подобри живота на плевенчани. Нещата са свързани – не може големите поръчки да се изпълняват от чужди фирми, които не са от Плевен. Бизнесът трябва да подпомага спорта . Това се прави в много градове в България, а част от тях са по-малки от Плевен. Категоричен съм, че бюджетът, който отделя община Плевен за спорт, е нищожен и това трябва да се промени. Аз съм човек на спорта и гарантирам, че ще променя ситуацията. Това няма да стане с магическа пръчка, защото е занемарено през последните 16 години. При прозрачно управление, при ясни правила, при по-строг контрол при изразходването на средствата, ще има постигнати резултати“, категоричен е Антов.

Представителите на спортната общественост изразиха подкрепата си Цветан Антов и надеждата, че той може да възроди спортната слава на Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!