ЧЕЗ пусна ново мобилно приложение, създадено от плевенски IT специалисти
ЧЕЗ пусна ново мобилно приложение, създадено от плевенски IT специалисти / archive.dariknews

От 12 март ЧЕЗ ООД пусна нова мобилна услуга, свързана с информация в реално време за текущи ремонти и за възникнали аварии.

Неофициално услугата е била пусната още в началото на 2014 г. и до последния момент са били изчиствани някои грешки във визуализацията с цел тя да е по-разбираема и удобна за клиентите на компанията. Приложението е изцяло разработка на плевенските IT специалисти на ЧЕЗ и може да се ползва от всякакви мобилни устройства.

ЧЕЗ пусна ново мобилно приложение създадено от плевенски IT специалисти
netinfo

Това обясни Тодор Матев, заместник-директор „Обслужване на клиенти" и председател на Потребителския съвет към „ЧЕЗ България" ЕАД, на среща с журналисти в Плевен.

На срещата беше представена работата на Контактния център, който е създаден през 2007 г. и обслужва цялата електронна комуникация на ЧЕЗ, включваща e-mail, факс, по телефон и през интернет.
В Контактния център, който приема по над 1 милион обаждания годишно има 80 съвременно оборудвани места, разположени в две зали, снабдени със специална звукоизолация за по-добро качество на провежданите разговори.

ЧЕЗ пусна ново мобилно приложение създадено от плевенски IT специалисти
netinfo

Специално електронно табло постоянно излъчва текуща информация за работата на операторите като същевременно показва и целта, която те трябва да постигнат в края на всеки месец като в момента задачата е на 85% от обажданията да бъде отговорено до 25-та секунда.

ЧЕЗ пусна ново мобилно приложение създадено от плевенски IT специалисти
netinfo

Тодор Матев обясни, че при по-голяма авария в София или в Плевен, на телефоните в Контактния център за половин час се опитват да се обадят около 14 000 клиенти. Това именно е станало причина да бъде създадено новото приложение, което дава информация за авариите и планираните ремонти във всеки един момент и може да се ползва от мобилен телефон, таблет и т.н. Приложението се отваря и от стационарни компютри на: m.cez.bg

На 13 март в Плевен се проведе открито заседание на Потребителския съвет към ЧЕЗ. Инициативата е част от мероприятията, организирани от компанията по повод Световния ден на потребителя - 15 март.