cacheva
cacheva / dariknews.archive
Закон за амнистията на БСП, ДПС, НДСВ е една от причините да няма нито един политик в затвора. Това заяви председателят на 41-то и 43-то Народно събрание Цецка Цачева в "Ексклузивно" по ТВ Европа. По думите й подобен законопроект е и причината в Румъния вече няколко дни стотици хиляди да излизат на протест срещу правителството на социалдемократите.
Социалдемократите в Румъния дойдоха на власт с много обещания за високи доходи и ниски данъци и това ги изстреля във властта. Първото, което направиха обаче бе да променят Закона за амнистията и стотици хиляди румънци излязоха на протести. Интересно е, че подобен закон се е приел и у нас от БСП, ДПС и НДСВ по времето на кабинета "Станишев". И дори опитът, който се направи от ГЕРБ за проверка на сделките, назначенията и работата на кабинета на тройната коалиция, е ударил на камък заради този закон. Това съобщи в студиото на "Ексклузивно" по ТВ Европа Цецка Цачева. 

Според текстовете на Закона за амнистията приет от тройната коалиция, присъдите на определен кръг от хора се намаляват или амнистират, като вместо затвор им предвиждат само парична санкция. 
От ГЕРБ за заложили в новата си управленска програма довършване на съдебната реформа, както и отпадане на депутатския имунитет.