Бронз и почетни грамоти донесоха Колорит от Минск-Беларус
Бронз и почетни грамоти донесоха Колорит от Минск-Беларус / archiv.DarikNews

Бронзов медал и 7 почетни дипломи получиха малките художници от арт школа „Колорит" от 7-мия международен конкурс за живопис и графика „Моят роден край", провел се в град Минск, Беларус.

В конкурса са взели участие 11 364 творби на деца и юноши от 26 страни от различни региони на света.Участниците са представили живописни и графични творби по темите „Мит", „Приспивна песен" и „Битие".

Международното жури е присъдило бронзов медал и трета награда на 8 годишния Никола Христов за живописната му творба „Фолклорен мотив от Боженци". Със Специални дипломи са наградени седемгодишните Рая Стоянова и Йоанна Пешева и 11годишната Маргарита Козова. Дипломи за отлично представяне в конкурса получават Виктория Иванова - 7г., Александра Петрова - 9г., Християна Дечева -10г. и Изабела Христова - 10г.

Международната изложба, в която са включени близо 500 рисунки е експонирана в Художествената галерия на Университета за култура и в галерията на Републиканския екологичен център за деца и юноши в Минск.Организатори на международния форум са Министерството на културата и министерството на външните работи на Беларус, както и организацията „Беларуски Зелен кръст".

Ръководителката на „Колорит" Майя Ананиева съобщи, че школата е получила официална покана за участие в предстоящото осмо издание на конкурса и децата вече са започнали работа по новите теми.