/ iStock/Getty Images
На първокласниците им хрумнало, след като научили, че дете от Добрич е направило същото
Близнаците Антонио и Евгени Гъркови от Плевен дариха спестяванията си на Университетската болница "Д-р Г.Странски" за подкрепа срещу пандемията, съобщиха от лечебното заведение.

Община Плевен дава 10 000 лв. за университетската лаборатория за изследване на C0VID-19

Дарението на децата е предназначено за Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, уточни говорителят на болницата Момчил Цветков. Момчетата са първокласници от ОУ "Валери Петров" в Плевен и на 17 май ще навършат 8 години. 

Идеята им хрумнала, след като научили, че дете от Добрич е дарило спестяванията си, за да подкрепи лекарите в борбата им срещу COVID-19.

Авиационно-космическият форум дари защитни шлемове на лекари в Плевен

Дарителите от Плевен са предоставили всичките си спестявания, събрани по празници, за да бъдат полезни, допълни Цветков. По думите му семейството научило от познат лекар, че могат да помогнат като закупят пералня със сушилня за Клиниката. Заедно с това с парите на децата е закупена и количка за бельо.

От болницата са изказали благодарности на семейство Гъркови. От Клиниката са подготвили за децата грамоти, а до директора на училището им ще изпратят благодарствено писмо.