Бизнесмени и граждани подкрепиха кандидат висшистите от Фестивал на Красотата
Бизнесмени и граждани подкрепиха кандидат висшистите от Фестивал на Красотата / slavi.michajlov

Събраните от благотворителния концерт средства в полза на абитуриенти, които са решили да продължат образованието си във висше учебно заведение, който се проведе на 8 май в "Панорама" МОЛ град Плевен са 100 евро дарени от плевенската бизнесдама Оршула и 415 лева дарени от граждани, чрез поставените урни по време на концерта.

На концерта неотложни ангажименти не можаха да присъстват много представители на бизнеса, както и патрона на инициативата "Фестивал на красотата - Плевен 2015" Владислав Николов, областния управител на Плевен Ралица Добрева. Това съобщи Слави Михайлов - председател на УС на НССБ.

Екипът на Националното сдружение на сираците в България се надява след проведени разговори с представителите на бизнеса, да успее да реализира инициативата и да помогне на кандидат вишистите със средства за тяхното кандидатстване.

"Бизнесменът Величко Великов от Плевен е обещал да дари сумата от 1000 лева, което ни дава надежда, че ще успеем да осигурим прилична сума за всеки от зрелостниците. Благодарим за подкрепата на всички хора и се надяваме да успеем да съберем още 800 лева за да връчим по 200 лева на всеки от 12-те абитуриенти", сподели Слави Михайлов.