Твърдение за полицейско насилие взриви социалните мрежи. Баща на 19-годишно момче написа публикация в социалните мрежи, че синът му е бил е бил пребит от четирима полицаи, в извънработно време.

Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 04:00 часа през нощта пред дискотека в Плевен.

Момчето било нападнато на излизане от заведението, като според разказа на бащата е бил удрян докато е изпаднал в безсъзнание. Спират да го бият чак когато си гълта езика и започва да умира, пише бащата. Охраната на заведението се е намесила и е спасила живота му.

МВР проверява сигнал за побой над 19-годишен младеж от полицаи в Плевен

Според източници на NOVA е започнало вътрешно разследване в системата на МВР. Официално – на запитването ни отговориха, че в Областната дирекция в Плевен са сезирани и правят проверка.

"Те са полицаи и са от звеното за бързо реагиране", заяви в ефира на NOVA бащата на 19-годишното пострадало момче - Константин Недялков.Той разказа, че полицаите са празнували в съседно заведение до това на сина му и негов приятел. Двете момчета имали конфликт с друга група техни връстници. "Но това е различно от конфликта с полицаите, които се намесват и така започва боя с тях", обясни бащата. 

Той твърди, че не е имало сбиване между двете групи момчета, което да е провокирало намесата на полицаите. "Те просто са дошли и са започнали да раздават правосъдие", твърди още той. 

Побоят над 19-годишното момче продължава докато то не изпада в безсъзнание. 

"Седял е в безсъзнание повече от 2 минути. Докато охрана не идва да му извади езика", казва бащата.

Вижте целия разказ във видеото.
NOVA