sad
sad / dariknews.bg
Районна прокуратура – Тетевен, предаде на съд 36-годишна барманка, присвоила пари в букмейкърски пункт. За това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.
 
Обвинението срещу Наталия Д. е за това, че в периода от 23 март до 7 октомври 2016 г. в качеството си на длъжностно лице – барман в бистро „Тетевен“, присвоила общо повече от 6700 лв. от продажба на стоки и пари за залагания.
 
В обекта, стопанисван от „Еления - ЙС“ ЕООД, където работела Наталия, се извършва букмейкърска дейност в полза на Евробет. Освен от залози за участие в хазартни игри средства в бистрото се получавали и от продажба на напитки и хранителни стоки. Едно от основните трудови задължения на барманката било да води редовно отчетността и да представя отчетите в регламентираните срокове. Тя е носела и отговорност за поверените й ценности – касова наличност, парични средства и средствата от извършени залагания в полза на „Евробет“ ООД. При извършени проверки е установено, че в периода от 23 март до 7 октомври м.г. 36-годишната жена е присвоила на няколко пъти сумата от около 6700 лв.
 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.