8 деца от Колорит станаха лауреати на Славянски извор в Литва
8 деца от Колорит станаха лауреати на Славянски извор в Литва / art.kolorit

Осем деца от арт школа „Колорит" са лауреати на 11-тия международния конкурс за детска рисунка „Славянски извор", провел се в град Клайпеда - Литва, който се проведе в памет на славянските просветители светите братя Кирил и Методий.

Темите на конкурса за това издание са били - история на християнството, християнските светини и природата на моята роден край. В конкурса са взели участие деца от различни страни на възраст от 6 до 16години.

Конкурсът се организира от арт училището „Андрей Рубльов", Международния център за култура и изкуство, Обществото за християнско просвещение „Слово" и Общината на град Клайпеда.

Наградените деца от „Колорит" са - шестгодишните Десислава Димитрова и Марина Живкова, седемгодишните Инна Чулева и Владислав Петков, деветгодишните Йоанна Пешева и Виктория Иванова, Кристиян Монев - 10 г. и Десислава Цочева - 11 г.
Наградите на плевенските деца ще бъдат връчени тържествено при откриването на изложбата от избрани творби на международния конкурс „Славянски извор" в програмата на Европейския проект "Нощ в галерията"-2014 в ХГ „Илия Бешков" - Плевен.

Гости на откриването на изложбата в Плевен ще бъдат Директорът на международния конкурс Маргарита Артамонова и Владимир Артамонов - Директор на арт училището „Андрей Рубльов". Те лично ще връчат наградите на малките плевенски художници.