7 училища от Ловешко участват в националния онлайн кръг на Цветна олимпиада
7 училища от Ловешко участват в националния онлайн кръг на Цветна олимпиада / dariknews.archive

На 28 април в 14:00 ч. в цяла България ще започне националният онлайн кръг в "Цветна олимпиада", организирана от сдружение „България си ти!". Участниците от Ловешка област са ученици от СОУ "Васил Левски" - Троян, СОУ "Бачо Киро" - Летница, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина - Ловеч, ОУ "Христо Ботев" - с. Врабево, ОУ "Георги Бенковски" - с. Галата, ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" - Ловеч, СОУ "Георги Бенковски" - Тетевен. Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада" имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в региона. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

В електронното издание в рамките на един час учениците от 8 до 12 клас ще „мерят" знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Формата е тестова. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.

Целта на „Цветната олимпиада" е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование чрез съревнование по съответните дисциплини.

Първите петима участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата. Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.