500 годишини отчета за стопанисване на отпадъци са подадени в РИОСВ
500 годишини отчета за стопанисване на отпадъци са подадени в РИОСВ / netinfo

До края на март ще се приемат годишните отчети за отпадъците, съобщават от РИОСВ Плевен.

Всички физически и юридически лица, които извършват дейност, при която се образуват, събират, транспортират, временно съхраняват, оползотворяват или депонират отпадъци трябва да предоставят данните в инспекцията. Отпадъците може да са битови, строителни, производствени и опасни. В информацията трябва да се посочи и какво е количеството им за предходната година.

Към момента са получени над 500 отчета в направление “Управление на отпадъците” в РИОСВ Плевен. Годишните отчети се изготвят за предходната година. За база служи информацията, която е включена в отчетните книги за отпадъците. Отчетните книги се попълват периодично от всички физически и юридически лица, изпълняващи посочените по-горе дейности, свързани с отпадъци.

Подадената в РИОСВ Плевен информация трябва да е за всеки обект или площадка. Ако една фирма управлява и стопанисва повече от една площадка, отчетът не се подава като цяло за фирмата, а за всеки обект или площадка по отделно. Годишните отчети се попълват в специални образци, които могат да бъдат намерени в Наредба 9 за реда и образците, по които се предоставя информация за дейностите по отпадъците.