35 акта за движение на каруци съставиха в Ловеч
35 акта за движение на каруци съставиха в Ловеч / archive.dariknews

За движение на каруци в града от бюджетна дейност „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност" (СКОРС) към община Ловеч през третото тримесечие на годината са съставени 35 акта, съобщи на пресконференция ръководителят на звеното Гриша Генов. За регистрация на пътни превозни средства с животинска тяга са събрани само 12 лв. Като цяло актовете за административни нарушения са 55. От тях 13 са за другото по-характерно нарушение - извършване на амбулантна търговия без заплатени такси.

Събраните приходи от юли до септември са близо 60 хил. лв., което се доближава до постъпленията от първото шестмесечие - около 61 хил. лв. Най-много са средствата от посещенията на Деветашката пещера - почти 35 хил. лв., следват от паркинги - над 15 бона, от пазари - близо 6500 лв., и от спортната зала - 400 лв.

През третото тримесечие е засилен контролът по спазване на наредбите на общинския съвет. Наложени са глоби с квитанция на стойност 400 лв., като те основно са за извършване на амбулантна търговия без заплатени такси.
Извършени са тематични проверки по Наредбата за рекламната дейност и реда и условията за разполагане на рекламно-информационни елементи и Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане. Издадени са 43 предупредителни протокола.

Тематична проверка по Закона за управление на етажната собственост в ж. к. „Червен бряг" е констатирала, че на места не е заведена домова книга за етажната собственост или пък тя не се води прилежно. Дадени са необходимите указания.
Отстранени са 16 излезли от употреба пътни превозни средства.

За съдействие към общинската охрана са се обърнали 48 човека от общината, включително и кметове, кметски наместници и председатели на квартални съвети. На всички е оказано съдействие за цялостно или частично решаване на поставените проблеми.