34-годишен отива на съд заради обири на кафе-автомати
34-годишен отива на съд заради обири на кафе-автомати / dariknews.archive

Районна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен мъж за кражба на различни суми пари, при условията на продължавано престъпление.

Обвинението срещу Цветан П. е за това, че в периода 29 декември 2015 г. - 5 януари 2016 г. в Плевен, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, чрез използване на  ножица за метал и клещи и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, извършил четири кражби на различни суми пари на обща стойност 490 лева от кафе - автомати, собственост на един и същ търговец в града.

Четирите престъпления са извършени през кратък период от време и по сходен начин. По този начин обвиняемият си е осигурявал средства за задоволяване на текущите си нужди. Последното му престъпно посегателство останало недовършено, поради намесата на служители на ОД на МВР - Плевен, които задържали обвиняемия по време на извършване на деянието.

В хода на досъдебното производство, на обвиняемия Цветан П. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.