33-годишен загина, наръган с нож в сърцето при тежък битов скандал
33-годишен загина, наръган с нож в сърцето при тежък битов скандал / archive.dariknews

За часове полицаи от Червен бряг разкриха битово убийство. На 11 ноември в 00:30 часа в полицията в Червен бряг от тел.112 е получен сигнал за намушкан с нож в село Чомаковци. На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че мъж лежи на пътя в безпомощно състояние. Пострадалият е откаран в ФСМП-Червен бряг, където е констатирана смъртта му.

Установена е самоличността на убития - 33-годишен местен жител. По информация на очевидци е изяснено, че е прободен с нож в областта на сърцето от 50-годишен, също от Чомаковци.

Извършителят е открит в дома си с нанесени множество рани по главата и тялото. Той доброволно е предал оръжието, с което е нанесъл прободната рана. Оказана му е медицинска помощ в местната болница в Червен бряг, след което е транспортиран до МБАЛ "Георги Странски"-Плевен със съмнения за причинена черепно мозъчна травма и други травматични увреждания по тялото, без опасност за живота.

Изясняват се мотивите за извършване на тежкото престъпление, но разследващите предполагат, че се касае за битов скандал и саморазправа след злоупотреба с алкохол. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. Уведомен е прокурор при ОП-Плевен.