22-годишен е с реална опасност за живота след масов ромски побой
22-годишен е с реална опасност за живота след масов ромски побой / archiv.DarikNews

На 24 юни около 21:00 часа в ОДЧ на РУП - Червен бряг е получен сигнал от тел.112 за масово сбиване с ножове и брадви в центъра на село Глава между групи роми. Веднага на мястото са изпратени полицейски екипи, които при пристигането си установяват, че инцидентът е приключил.

По същото време към болницата в Червен бряг с лични автомобили са били траспортирани двама пострадали от сбиването. Единият, 22-годишен е обработен в ФЦСМП - Червен бряг, след което е транспортиран и настанен в "Неврохирургия" при МБАЛ-гр.Плевен с фрактура на главата, мозъчно сътресение и реална опасност за живота.
Другият е настанен под наблюдение в МБАЛ - гр. Червен бряг, без опастност за живота.

От проведените процесуално следствени действия е установено, че в следствие на възникнал скандал между две групи роми, 22-годишен е ударил с лопата в задната част на главата 20-годишен. По-младият е отнел от ръцете на нападателя си лопата и му е отвърнал, като му нанесъл удар в тилната част на главата.

22-годишният има пет криминалистически регистрации за кражби и забрана за управление на МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление, както и две присъди. Другият има присъда за управление на МПС без свидетелство и 4 криминалистически регистрации за шофиране без книжка, за незаконно добиване на дървесина и за унищожаване на имущество.
Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Образувано е досъдебно производство по чл. 129 от НК водено от разследващ полицай.