police
police / dariknews.bg
На 6 април 2017 година около 4:20 часа в град Свищов автопатрул на РУ-Свищов подава светлинен и звуков сигнал към водача на "Рено Меган" за извършване на полицейска проверка. Шофьорът не е спрял и е продължил движението си в посока град Плевен.

При опит да бъде изпреварено от автопатрула, „Рено“-то го удря в преден десен калник и продължава движението си. Полицейските служители го последват със служебния автомобил, правейки опити да го спрат с ясен светлинен и звуков сигнал и подаване на стоп палка през страничното стъкло. При разклона за село Ореш, община Свищов полицейски служител е извадил служебното си оръжие и е произвел няколко изстрела във въздуха.

Водачът на лекия автомобил "Рено Меган" е направил опит да избута служебния автомобил извън платното за движение и тогава униформеният е произвел няколко изстрела в задната част на преследвания автомобил. Автомобилът отново не е спрял и е навлязъл в град Левски, където по-късно е намерен изоставен до комплекс "Перфекто".

От проведените оперативни действия съвместно със служители на РУ - Левски е установено, че "Рено Меган" е собственост на 19-годишен жител на Левски. Управляван по време на инцидента е от 18-годишен от Левски. В последствие се установяват и возещите се лица - 35-годишен, 20-годишен и 16-годишен, и тримата от град Левски. Трима от групата са задържани за срок до 24 часа.

Водачът не е установен и в момента се издирва. От произведените изстрели 16-годишният е получил огнестрелна рана в областта на корема и е транспортиран от ЦСМП - Левски до болница в Плевен. Оказана му е необходимата медицинска помощ и е настанен в отделението по детска хирургия с временна опасност за живота.

Извършен оглед на автомобила. Уведомен е прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. Образувано е следствено дело.