Окръжна прокуратура в Перник обвини 41-годишния Д.Д. за извършено умишлено убийство на съпругата му в Перник. Това съобщиха от обвинението. 

На този етап от разследването е установено, че днес(29 април), в град Перник обвиняемият е причинил смъртта на съпругата си А.Д.

По информация на NOVA 
само преди няколко месеца обвиняемият се е прострелял с газов пистолет, след скандал с жертвата. Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции. Именно събраните средства са били в основата на скандала.

След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище.

Зловеща статистика у нас: 11 убити жени от началото на годината

Преди около 2 месеца е заживяла отново при него. Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да достъпва. 

Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ и в контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на тялото.

С постановление на прокурор обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа.

Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо със затвор от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за постоянен арест.

NOVA