Откриха мъртви баща и син, затрупани в рудник в село Житуша край Радомир. Бащата е на 60 години, а синът на 31 години.

БТА

Адресната им регистрация е в село Касилаг. Говорителят на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов коментира, че най-вероятно причината е задушаване. Предполага се, че мъжете са копаели въглища. Мината се намира по пътя от Радомир за Бобовдол, след село Жедна.

БТА

Метан във високи концентрации и липсата на кислород са сред евентуалните причини за смъртта на двамата мъже. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров.

БТА

Той коментира, че в спасителната операция е взел участие отрядът за химическо разузнаване към спасителното звено. Екипът е използвал газ анализатори и метан детектори, както и въздушно-дихателни апарати с оглед безопасността на участниците в акцията. Телата са откарани в Съдебна медицина за аутопсия.

БТА

Теренът, където е станал инцидентът, също е отцепен. В хода на спасителните дейности са се включили също новосъздаденият спасителен отряд към Община Перник и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

БТА

Димитров заяви, че екипите са направили всичко по силите си, но за съжаление случаят е завършил фатално.
Милен Миланов/БТА