Христо Терзийски посети област Монтана
Христо Терзийски посети област Монтана / МВР
Работни срещи проведе днес министърът на вътрешните работи Христо Терзийски със служителите от районни управления и други структури на МВР на територията на област Монтана. В хода на работното посещение той посети Монтана, Берковица и Вършец. Заедно с него беше директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Пламен Томов.

Христо Терзийски посети област Монтана
МВР


Бяха обсъдени натовареността на състава, включително в контекста на допълнителните отговорности, наложени от пандемичната обстановка, както и кадровата обезпеченост. „Изпратихме трудна година, изпълнена с предизвикателства, но вие, колеги, изпълнихте задълженията си и оценката ми е много добра“, обобщи министърът.

Той проведе работни срещи още в Зоналното управление на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и противодействие на тероризма“ и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана. Техническото, материално и кадрово  осигуряване и други организационни въпроси бяха тема на дискусиите.

Христо Терзийски посети област Монтана
МВР

В базата на сектор „Зоополиция и кинология“ към ГД „Национална полиция“ в Берковица министърът се запозна с условията за обучение на служебни кучета и водачи. Със средства по грантово споразумение „Повишаване капацитета за противодействие на миграционния натиск по българските външни граници“, финансирано по Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“, базата беше реновирана. Бяха закупени и елитни животни, които се отглеждат и обучават за подразделенията на МВР.

Източник: МВР