Ловеч
Ловеч / община Ловеч
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова ще ръководи церемонията по сключване на граждански брак в Деня, в който градът отбелязва своя празник.
 
Мариян Станчев и Христина Христова са избрали датата не случайно, защото са убедени, че Светите братя Кирил и Методий като покровители на Ловеч, ще бдят и над тяхното щастие.

Празникът на Ловеч-11 май започва в 9:00 часа с Божествената Света литургия в новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий".

Тържественото издигане на знамето на Ловеч и церемония по удостояване със званието "Почетен гражданин на Ловеч" е от 11.00 часа пред катедралния храм. Следобед от 17.30 часа в Художествена галерия "Проф. Теофан Сокеров" ще бъде представен новият брой на алманах "Мостове", издание на Клуба на дейците на култура. От 21.00 часа е концертът на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" на площад "Екзарх Йосиф Първи", веднага след него ще има празнична заря.

Празничните събития, посветени на деня на Ловеч, започват ден по-рано, когато от 11.30 часа, ще бъде експонирана изложба "Мой люляков Ловеч". От 17.30 часа е представянето на колекция "Жената", като гостува частен музей "Арете" в Художествена галерия "Проф. Теофан Сокеров".

От 19.00 часа в програмата на "Люлякови музикални вечери" е концертът на струнен квартет "Дестини". Изявата е на сцената на ловешка средновековна крепост, а при лошо време концертът ще е в Драматичния театър.
БТА