Държавата ще подпомага работещи на трудов договор в заведения, затворени заради коронавируса
Държавата ще подпомага работещи на трудов договор в заведения, затворени заради коронавируса / IStock
Кметът на община Троян Донка Михайлова спешно внася в Общинския съвет, който ще заседава утре /26 ноември/, предложение за освобождаване от плащане на месечен наем за декември на всички наематели, чиято дейност е преустановена с акт на държавната власт. Това съобщават от общинската администрация. Предложението е във връзка с обявените нови противоепидемични мерки в страната, които влизат в сила от 27 ноември вечерта.

То задължава и ръководителите на второстепенни разпоредители с бюджет, и управителите на едноличните търговски дружества с общинско участие. Това предложение очевидно ще се отрази върху приходите на общинския бюджет, но очакванията на кмета са то да допринесе за запазване на работните места в затворените обекти, добавят от администрацията.

Кметът свиква днес, в 16.00 ч., Временния оперативен щаб, който ще разгледа теми, свързани с отражението на приетите от правителството мерки на местно ниво и състоянието и проблемите на болничните заведения и филиала на Центъра за спешна медицинска помощ.