/ iStock/Getty Images
Задържаните са криминално проявени
Разкриха кой е отговорен за палежа на седемте автомобила в Троян.

Подпалиха седем коли в Троян (СНИМКИ)

"Задържани са извършителят и подбудителят на палежа на седемте автомобила в Троян, станал на 14 януари", съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР в Ловеч Милен Маринов, цитиран от БТА.

Няколко коли горяха на столичен паркинг (ВИДЕО)

В резултат на хвърлена опаковка със запалително вещество, са били опожарени или са нанесени значителни щети на седем автомобила. Произшествието е станало на паркинг пред жилищен блок на ул. "Балкан" в Троян.

Запалителното вещество е хвърлено между два от автомобилите, а пожарът обхванал и останалите. Извършителят - на 39 г. е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пожар изпепели автомобил и повреди други четири коли в Стара Загора

На 16 януари, е задържан за 72 часа и подбудителят на палежа - 27-годишен мъж. Все още не са установени мотивите. Продължават процесуално-следствените действия.Целта на палежа е бил единият от седемте леки автомобила, който е пострадал наймалко. Задържаните са криминално проявени.

Две коли изгоряха напълно при пожар в Кресна (СНИМКИ)

Срещу тях са водени досъдебни производства за нанасяне на леки и средни телесни повреди. Те са от Враца, но работят като охранители в казино в Троян. По думите на Вълков, за подобно престъпление се предвижда затвор от 3 до 12 години.
БТА