/ / iStock/Getty Images
Община Ловеч предвижда допълнителни икономически мерки за бизнеса, съобщават от общинската администрация. Една от тях е увеличението както на издадените заповеди и решения за изработване на Подробни устройствени планове /ПУП/, така и на съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобряването им.

"Това е една от икономическите мерки, чрез които Община Ловеч създава и поддържа благоприятен бизнес климат, за да осигури условия бизнесът да реализира своите намерения", е посочила кметът на община Корнелия Маринова.

От администрацията добавят, че във връзка със засилен инвеститорски интерес се наблюдава увеличаване на исканията за изменение на Подробни устройствени планове, както за нови имоти извън регулация, така и за комплексни проекти за инвестиционни инициативи на територията на община Ловеч.

В Ловешка област започна ваксинирането срещу COVID-19 на педагозите и непедагогическия персонал


От 2016 до 2020 година издадените заповеди и решения за разрешение за изработване на ПУП са общо 196, а само до 10 февруари тази година те са 19, като в процес на обявяване са още 11 броя.

Съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобряване на ПУП от 2016 до 2020 година са общо 143. За февруари т.г. са шест, а в процес на обявяване са още 26, информират още от администрацията.