/ iStock/Getty Images
По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч и след одобрено от съда споразумение, осъдиха 35-годишна жена за гласуване на избори, без да има право на това, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Наложиха глоба от 1000 лв. на дядо, поискал пари, за да гласува на местните избори

Тя се призна за виновна за това, че на 27 октомври 2019 г. и на 3 ноември 2019 г. в село в община Ловеч, е упражнила избирателно право - гласувала на проведените избори за общински съветници и кметове в Община Ловеч, в СИК, без да има такова право - не е живяла на територията на Община Ловеч най-малко шест месеца преди датата на изборите, каквито са изискванията.

Осъдиха кандидат-съветник за купуване на гласове в Ямбол

Осъдена е и за това, че по същото време и място, е потвърдила неистина в писмена декларация, която се дава пред орган на властта за удостоверяване, че постоянният й адрес в Троян, е регистриран не по-късно от шест месеца преди датата на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове.

10 месеца лишаване от свобода за купуване на гласове във Врачанско

За извършените деяние й е наложено наказание глоба в размер на 300 лева. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.