/ iStock/Getty Images
Община Ловеч, съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи, започва допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината, съобщават от общинската администрация.

Поводът е връчване на барелеф "Св. Иван Рилски" - ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.
Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в обявени кутии, разположени на партера на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов", в Стоматологичната поликлиника, в МБАЛ "Кардиолайф" и в сградата на общината. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации.

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификацията на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината, участие в спасяване на хора при масови бедствия, принос в предотвратяването и ограничаването на разпространението на COVID-19 в община Ловеч.

Номинациите ще се приемат до 16 октомври т.г., награждаването ще бъде на церемония по случай 19 октомври - Ден на св. Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.