/ iStock/Getty Images
Деветдесетгодишният учител Найден Ангелов и неврохирургът проф. д-р Никола Райнов ще бъдат отличени със званието "Почетен гражданин на Ловеч". Решение за това са взели общинските съветници на последното си заседание, съобщават от общинската администрация.

Найден Ангелов се удостоява със званието за принос в обществения живот на Ловеч, за дългогодишната му педагогическа и литературна дейност и участието в културния живот на града, както и по повод неговата 90-годишнина.

Работещият в Германия проф. д-р Николай Райнов ще получи званието "Почетен гражданин на Ловеч" за принос в развитието на световната медицина в областта на неврохирургията, за системните и целенасочени научни изследвания, насочени към борбата с онкологичните заболявания, за хуманното отношение към пациентите, чрез проучване и прилагане на методи за лечение на хронична болка и разработване на стратегии за генна терапия на заболяванията на централната нервна система.
Интересното е, че и двамата са свързани като учител и ученик от Езиковата гимназия в Ловеч, е изтъкнал общинският съветник Радослав Хитов.

Тържествената общинска сесия, на която да бъдат връчени символите за почетен гражданин, се очаква да бъде през есента, допълват от администрацията.
БТА