Водач на автомобил е бил установен при специализирана операция в област Кърджали да шофира в градска среда с превишение на скоростта повече от два пъти над позволеното.

Това съобщиха от ОД на МВР в Кърджали. Оттам обясниха, че шофьорът е засечен да се движи със 109 км в час при ограничение от 50 км в час. Ще му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата, като в случая се предвижда глоба от 750 лв. и лишаване от правоуправление за период от 3 месеца, обясниха от полицията.

Само за ден: Хванаха 26 пияни и 16 дрогирани водачи по пътищата у нас

Те уточниха, че в рамките на изминалата седмица са проведени общо две специализирани операции на територията на областта - едната по метода на широкообхватния контрол, а втората - с фокус върху използването на обезопасителни колани и системи, контрол на скоростните режими и на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Установените нарушения по Закона за движение по пътищата са 511. Най-много са случаите на превишена скорост, като са заснети 308 клипа, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

От полицията коментираха, че случаите на превишения на скоростта са основно по главния път за ГКПП „Маказа“. За други нарушения  са били съставени 50 акта и 193 фиша. 

В рамките на специализираните операции са установени трима водачи с нерегистрирани превозни средства, два леки автомобила със служебна прекратени регистрации, заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и товарна кола - с прекратена регистрация заради неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. 
БТА