Автогара "21-ви век" в Кърджали
Автогара "21-ви век" в Кърджали / netinfo
Областната транспортна комисия в Кърджали, ръководена от областния управител Начо Ковачев,  прие  предложението на община Ардино за закриване на курсове по автобусните линии: Кърджали – Ардино /10.00-7,20 часа/ и Кърджали – Еньовче /17.00-19.00 ч/ и откриване на нова автобусна линия Ардино – Джебел. 
Това се случи на редовното заседание на комисията, в което участваха представители на общините-вносители, Областно пътно управление, ДАИ, сектор „Пътна полиция“ и браншови организации на превозвачите.
Община Момчилград е поискала промяна в маршрутното разписание с включване на нова спирка по линията Русе-Момчилград - АГ-Хасково и промяна в междинните времена на движение на съществуващата автобусна линия Русе-Момчилград (9.30ч.-9.15ч.).
Одобрен е и проект на община Кърджали за промени в маршрута, което предвижда  изключване на съществуващи спирки - АС „р.Широко поле“, АС „р.Скалище“ и АС „р.Перперек“, както и промяна в междинните времена на движение на съществуваща автобусна линия Кърджали-Хасково (7.30ч.-9.20ч.).