/ IStock
"От 16 до 27 ноември учениците от прогимназиален етап, от 5-ти до 7-ми клас, в Кърджали и в средните училища от останалите общини на областта ще преминат на дистанционно обучение, а тези от гимназиалния етап, които досега бяха на електронно обучение от разстояние се връщат в класните стаи". Това обяви на пресконференция днес областният управител Никола

Почина 27-годишна жена от Кирковско с COVID-19

Чанев след заседание на Областния кризисен щаб и след проведена вчера видеоконферентна връзка с министъра на образованието Красимир Вълчев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

По думите на Чанев, има изготвен план до коледната ваканция, според който учениците в различните етапи на образование ще редуват присъствената и дистанционната форма на обучение на две седмици.

Недостиг на легла и медици за лечение на болни от COVID-19 в Кърджали (ВИДЕО)

"Целта е да няма струпване на много ученици в учебните заведения", каза Никола Чанев. Той подчерта, че малките ученици от 1 до 4 клас няма да преминават към дистанционно обучение, освен ако епидемичните показатели не го налагат на един по-следващ етап.

"Засега детските градини в областта също запазват присъствената форма", каза Чанев. Понеже градините са 100 процента общински, то е добре Общинските кризисни щабове да вземат решение за тях, препоръча той.
БТА