САПАРД се издължи за пазара в Кърджали
САПАРД се издължи за пазара в Кърджали / netinfo

Сумата от 4 044 114, 39 лева е превела Агенция САПАРД по сметката на "Пазар на производителите" в Кърджали, съобщи кметът на общината Хасан Азис. Агенцията спря плащанията си по проекта преди повече от година, в следствие на което се натрупаха близо 1,2 милиона лева наказателни лихви, уточни той. Тяхното обслужване трябвало да се поеме от Агенцията. 
Според кмета Азис нещата по плащанията от страна на САПАРД много бързо се развили след намесата на премиера Бойко Борисов, с когото Хасан Азис имал среща. Оперативността на министър-председателя спомогнала да се се предизвика трета проверка на пазара на производителите, която за трети път след първите две доказала, че проектът е изпълнен прецизно.
"Пазарът в Кърджали е дългосрочен инвестиционен проект. Всяка оценка, която се прави за него към днешна дата обслужва тяснопартийни, политически, лични бизнес интереси", категоричен беше кърджалийския градоначалник. Според него всеки дългосрочен проект трябва да се оценя след определеното време, за което е направен съответния бизнес план - в случая след 8 години.Няма как в рамките на една, две, три или четири години ние да очакваме пазарът да печели, каза Азис. Пазарът трябвало да си изплати кредита от 10 милиона лева на 8-та година и след това да започне да генерира печалба.