/ Павел Тенчев
Общинският съвет в Кърджали одобри 3000 лева месечно възнаграждение на кмета на Общината Хасан Азис.

Новият стар кмет на Кърджали Хасан Азис положи клетва и встъпи в петия си мандат

На днешното, първо заседание на местния парламент за мандат 2019-2023 година общинските съветници гласуваха възнагражденията на кмета на общината и на кметовете на населени места.

Пет партии влизат в новия Общински съвет в Кърджали

Според предложението, представено от градоначалника инж. Хасан Азис, основната месечна заплата на кмета на община Кърджали, според законовите разпоредби не трябва да надвишава месечното възнаграждение на министър, а заплатите на кметовете на населени места се регламентират според броя на жителите по постоянен адрес в тях.

ДПС печели изборите за кмет на община в цялата област Кърджали

Така кметът на община Кърджали ще получава 3000 лева месечно възнаграждение, неговите заместници - 80 процента от тази сума, а кметските наместници - 80 процента от средната месечна заплата на кмет на кметство.

Възнагражденията на кметовете на кметства се диференцират спрямо жителите живеещи в тях в 4 групи. В първа група възнаграждението на кметовете ще е 920 лева, във втора с над 1000 жители - 880 лева, в трета група с жители от 701 до 1000 жители – 860 лева и в четвърта група кметства с жители до 700 души - 840 лева.

Хасан Азис става кмет на Кърджали за пети мандат с 53,02 процента подкрепа

Предложението бе подкрепено от 27 общински съветници, двама бяха против и 11 се въздържаха от гласуване.