Няма поражения по язовирните стени на „Кърджали и „Студен кладенец
Няма поражения по язовирните стени на „Кърджали и „Студен кладенец / netinfo

 

Няма тревожни обстоятелства около язовирните стени на язовирите „Кърджали" и „Студен кладенец", апаратурата не е отчела никакви отклонения в работата на хидротехническите съоръжения след земния трус тази нощ. „Положението след земетресението е същото, както и преди него, успокойте гражданите. Няма никаква опасност от пропукване на стените", лаконичен беше в коментара си началникът на Язовирен район Кърджали Иван Делчев.

А по думите на началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Христо Тодоров в района на яз. Студен кладенец земния трус почти не е усетен.

Най осезателно то се е почувствало от жителите на областния град и е било с магнитуд между 3-та и 4-та степен по скалата на Рихтер.

Според комисар Тодоров нивото на водата в язовирите е почти на преливния ръб и има готовност при преливане да се задейства оповестителната система за стопаните по поречието на река Арда.

Няма сигнали за пострадали и за разрушения на постройки, каза още комисар Тодоров и допълни, че в момента се извършват огледи във всички населени места от областта, за евентуални последици от земния трус.