/ iStock/Getty Images
Без ток, в следствие на валежите от мокър сняг, са около 12 села в област Кърджали, главно в общините Кирково и Крумовград. От снощи (2 януари) на агрегат работи и граничният пункт с Гърция "Маказа-Нимфея", каза пред БТА областният управител Даниел Делчев.

Той обясни, че на пункта няма проблем с трафика. Екипи на EVN работят по възстановяване на електрозахранването в цялата област и до края на деня се очаква авариите да бъдат отстранени.

Делчев каза също, че на територията на областта няма получени сигнали за бедстващи хора. Няма аварирали автомобили. На места в региона има значително количество сняг, особено в Крумовградско където са отчетени навявания и снежна покривка на места от над 60-70 см.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Участъците от републиканската пътна мрежа се обработват. Работи се и по по-малките пътни артерии, заради прогнозите за следващите два дни от температури 10 градуса под нулата и опасността от поледици при непочистени пътни артерии, обясни още Даниел Делчев.

По данни на Областно пътно управление - Кърджали, към момента няма затворени пътища. "В обедните часове ще отпадне и въведеното снощи ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 т по пътя Кърджали - Ардино", каза за БТА директорът на ОПУ - инж. Иван Гавазов. Той допълни, че в региона няма други ограничения за движение.

По данни на хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали, за изминалото денонощие най-голямо количество валежи са измерени в Бенковски - 22л. на кв.м., а най-малко в Кърджали - 7л на кв.м.
БТА