/ Павел Тенчев
През 2018-та кампанията събра над 16 000 лева
Коледна благотворителна кампания ще подпомага деца с увреждания от Кърджали за 14-ти път. „Да подарим надежда за Коледа” се провежда под егидата на областния управител на Кърджали Никола Чанев, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Над 8 хиляди социално слаби в Кърджалийско ще получат по 25 кг хранителни помощи

Тази година кампанията е в подкрепа на 6-годишния Васил Търпанов от Кърджали и 13-годишната Мюрфе Юсеин от с. Бащино, на 13 г. И двамата са диагностицирани с тумор в мозъка и им предстои постоперативно лечение. 

През 2018-та кампанията събра над 16 000 лева, които послужиха за закупуване на медицинска апаратура в интензивния сектор на Детското отделение в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски”, където годишно се лекуват повече от 1000 деца.

На 19 декември, четвъртък, от 16 часа във фоайето на театъра ще се състои традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата.

В Кърджалийско приключи раздаването на хранителните пакети от европейските помощи

Същата вечер на сцената ще се проведе коледният концерт на ЕГ „Христо Ботев“, приходите от който също ще бъдат предоставени за лечение на двете болни деца.

Областният управител Никола Чанев призовава всички граждани, фирми и институции да се включат в кампанията, като закупят билети за концерта, посетят базара или дарят средства по банков път на сметката на читалище „Обединение 1913“ в Първа инвестиционна банка.