/ Деян Герговски
Двама са пострадали при пътни произшествия в областта през почивните дни. По пътя между Кърджали и село Македонци на 25 декември около 20 часа 18-годишен водач на „Мерцедес“ ударил изпреварващ го лек автомобил „БМВ“.

Две катастрофи с материални щети в Кърджали

30-годишният шофьор на блъснатата кола е бил настанен със счупен крак в кърджалийската болница. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Екипи на пожарната служба в Кърджали обезопасил катастрофиралите коли и почистил платното от разлято гориво. 45-годишна жена е била настанена в болница със счупена ръка след катастрофа между селата Мишевско и Църквица.

Трима души пострадаха при катастрофа

20-годишен водач на „Ауди“ загубил контрол над управлението вследствие на несъобразена скорост и се блъснал скат. Пострадалата пътничка в колата е била транспортирана в кърджалийската болница.

Лек автомобил се блъсна в дърво

Само с материални щети са другите 5 пътни произшествия в Кърджали, Крумовград и в района на село Черноочене. Водачите от всички произшествия са тествани за алкохол, като резултатите са отрицателни. На виновните са съставени актове.