/ iStock/Getty Images
Четирима заместник-кметове ще има община Кърджали през новия мандат, като те вече са назначени, съобщиха от Общината.

Ресор “Общинска собственост и стопански дейности” се поема от Байрям Байрям; „Хуманитарни дейности“ - от Веселина Тихомирова; ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство“ поема Даниел Делчев; „Финанси“ - от Тунджай Шюкрю.

Припомняме, че Тунджай Шюкрю и досега бе заместник-кмет, но с ресор „Местни приходи“. Веселина Тихомирова пък бе заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ в периода 2016 – 2020 г. Даниел Делчев бе областен управител на Кърджали в периода 2021-2023 г.

Новоизбраният кмет на Кърджали Ерол Мюмюн положи клетва

Байрям Байрям е роден на 30 март 1977г. в с. Стремци. Има образователна степен бакалавър в Пловдивския университет (ПУ) ”Паисий Хилендарски”, филиал “Любен Каравелов”, специалност “История и География”, магистратура в същото учебно заведение, специалност “Българската история в балканския и европейски контекст”.

Бил е заместник-кмет и главен специалист в кметство Стремци, община Кърджали. От януари 2004 до май 2012 г. е работил като експерт в отдел "Граждански регистър за административно обслужване на населението" (ГРАОН), а след това до ноември 2023 г. е началник на отдела.

Веселина Тихомирова е родена на 5 юни 1981 г. в Крумовград. Завършила е предучилищна и начална педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски", филиал „Любен Каравелов“, магистър по психология на социалните дейности.

Работила е осем години като детска учителка в детска градина (ДГ) “Чайка“- Кърджали. В периода 2012 - 2016 г. е била директор на ДГ “Щастие“, която е оглавявала и през последните две години.

Роден на 11 август 1970 г. Даниел Делчев е докторант „Икономика и управление“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), докторант „Национална сигурност“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии.

БТА

Има магистърски специалности по "Национална сигурност" и "Киберсигурност" в ПУ "Паисий Хилендарски". Има магистър в специалност „Държавна администрация“ от УНСС-ИСК, магистър „Българска и руска филология“ от ПУ „Паисий Хилендарски“.

От 2002 до 2021 г. е работил като експерт „Международни програми и проекти“ в Министерство на икономиката и енергетиката, Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и различни стопански структури. От 2019 г. до 2021 г. е бил общински съветник.

Тунджай Шюкрю е роден на 7 юли 1970 г.  Завършил е „Български и английски език“ в ПУ “Паисий Хилендарски“, филиал „Любен Каравелов, бакалавър „Минерални технологии“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", филиал Кърджали. Магистър е по публична администрация в УНСС  и магистър „Археология“ в Нов български университет - София.

От февруари 2014 г. до 2017 г. е бил началник на Общинска служба “Земеделие“. Работил е пет години като началник отдел „Административно и информационно обслужване“ в общинската администрация в Кърджали. Занимавал се е с частен бизнес в сферата на финансовите услуги.
Валентина Стоева, БТА